Sider

onsdag 21. mars 2012

Et bilde sier mer enn tusen ord

I mediefaget har vi akkurat hatt en periode med bilder.

Hva vil du helst lære av? Et bilde eller en tekst? 
Hvordan husker du egentlig best?
Hvis du tenker over det er det en grunn til at du tar bilder og ikke skriver en tekst om hva du gjorde. Ikke bare fordi det er lettere og morsommere å ta et bilde, men noen bilder glemmer man aldri. Du trenger heller ikke lese en lang tekst for å huske et bilde, men det er ofte en hel historie som følger bildet likevel.

Men er det slik at et bilde bare er et bilde?
Det er ikke slik at et bilde nødvendigvis bare er et bilde. Det kan ha blitt lagt mye vekt i det bildet du ser på.
Kanskje har fotografen nøyaktig planlagt både lys, hvordan motiver er osv.
En nettside stappet full av bilder som virkelig forklarer mye er >>denne siden <<. Dette beviser tydelig at et bilde virkelig kan si så mye, selvom tittelen på bildet ofte har mye å si.
For å lære litt mer om dette kan du se på denne filmen jeg og >> Krystiana << har laget om akkurat dette.

Bildets virkemidler from Kongsberg videregående skole on Vimeo


Et eksempel på et bilde som sier mer enn tusen ord kan være dette bildet. Dette beskriver forholdet mellom mor og barn kanskje enda bedre enn det ville gjort om man skulle forklare forholdet mellom dem.
Så tenk litt over dette neste gang du tar et bilde, eller ser et bilde. Tenk over hva som virkelig gjør at dette bildet forteller mer enn 1000 ord. Kanskje du klarer å få det til å beskrive like mye som bildet over?


Se filmene de andre i klassen lagde >>her<<

Julie
.

1 kommentar:

  1. Solid. Her har du fått med det meste. Du bruker en gammelantikva skrift. Bruk en grotesk skrifttyper som Verdana eller Arial, det gir bedre lesbarhet.

    SvarSlett