Sider

torsdag 9. februar 2012

Ulf Myrvold

I går hadde vi besøk i medieklassen. Ulf Myrvold er en annerkjent naturfotograf og han jobber i NRK. Han fortalte oss om virkemidler når det kommer til både  film og bilde. Vi lærte om hvordan man kan klippe et bilde for å få mange nye bilder av det, og isåfall hvordan det bør klippes.Vi lærte også hva som gjør at blikket fanger noe i et bilde osv.

Han viste oss også en dokumentar han hadde laget om et veldig gammel tre(Tusenårstreet) og hvordan man kunne gjøre noe så "enkelt" om til noe spennende. Han fortalte oss også blandt annet at ikke alt i  dokumentarer fra naturen er filmet slik det virkelig var, men at man har brukt hjelpemidler som får det til å se slik ut. Dette var skuffende, ettersom jeg trodde naturprogrammer var filmet rett fra "Den virkelige naturen". Likevel hadde de bare laget "den virkelige naturen" ved at om det var noe de visste kom til å skje, men ikke fikk filmet det, laget de det ved å få det til å se ut som de var der da det skjedde likevel ved f.eks å filme det et annet sted. 
Altså vil det ikke nødvendigvis si at dokumentaren er "forfalsket", men at det noe kan være isenesatt. Dette må noen ganger gjøres for at filmen skal gi akkurat de intrykkene personen som filmer vil at det skal gi.
(Bilde fra NRK, tatt av Myrvold)

Jeg lærte mye nytt i går, og jeg er sikker på at noe av dette er ting jeg kan bruke videre i fotografering, og filmingen!

                                               Linker til noe av det han har gjort:
                                                      En naturlig helaften 
                                                      Et år i vassfaret (del 1)

Snakkes - Julie 



2 kommentarer:

  1. Et godt blogginnlegg som har med det meste. Men ikke vær redd for å komme med mer utdypende faglige refleksjoner.

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemelding :) Skal tenke på det neste gang vi blogger!

    SvarSlett