Sider

onsdag 21. september 2011

Rapport medievaner

For litt siden lagde vi en rapport om medievanene våre, etter undersøkelsen jeg publiserte på bloggen!




Siden alle vi spurte ble spurt på facebook er det derfor en selvfølge at 100% av brukerne har Facebook. Selvom så og si alle ungdom har det ville det ikke nødvendigvis blitt 100% om vi spurte et annet sted.

Dette spørsmålet viser at musikk og det å kommunisere med andre er viktig for oss ungdom.  Likevel er de aller fleste elever som blir spurt ved en skole, og word blir også brukt, mer en open office.  (Jeg tror at ungdomskoleelevene som har blitt spurt er de som har brukt open office mest, fordi vi automatisk får word på vgs)
 Få tar i bruk "nye" metoder for å være på facebook, høre på musikk osv. Eksempler på dette kan være Rockmelt, som er et Facebook og twitterbasert program. Et annet eksempel er  Frostwire, som er et nedlastningsprogram  eller Wimp som er et musikkprogram som ligner på spotify.



 Her ser vi at mange brukte TV, selvom det senere i undersøkelsen vises at ingen ser lenge på TV'en. Enda fler brukte dataen sin, og hørte på musikk, og hele 89% av de som ble spurt sendte sms.Bare 16% leste ukeblad/tegneserier, noe jeg tror kan ha noe med at vi kan underholdes ved å bruke dataen i stedet.
 Dette er et bevis på hvor mye vi ungdom bruker dataen. På skolen sitter vi så og si hele dagen med PC'ene våre fremfor oss. Likevel bruker de aller flerste 3-5 timer på dataen og også 9% bruker mer enn dette på fritiden sin! Man kan tenke seg at en gjennomsnittlig ungdom er hjemme klokken fire, og reiser klokken åtte hjemmefra. Da, synes iallfall jeg, 5 timer på dataen hjemme er veldig mye! 
 TV'en derimot blir ikke så mye brukt blandt ungdommen. Selvom nesten alle ser på TV i løpet av dagen er dette ikke lenge om gangen, halvparten sitter fremfor TVskjermen 1-3 timer om dagen, men 26% ser ikke på tv i det hele tatt. For ikke å glemme at ingen ser over 5 timer.
 Radioen blir ikke så mye brukt av ungdommen i dag. Den hadde sin storhetstid for en del år tilbake, og 43% av de som svarte hører på den under 1 timer pr dag. 34% hører ikke noe i det hele tatt. Jeg tror de som hører på radio 1 time er de som hører på radio i bilen, imens de syv prosentene som hører på den fra 2-4 timer, faktisk bruker radioen som et medie, daglig.
 Jeg synes det er overraskende mange som leser papiravisen i forhold til hvor mye dataen blir brukt. Bare 11% leser ikke avisen i det hele tatt. Likevel vet man at dette er en bekreftelse på nedgangen som har vært de siste årene. Før leste nesten alle papiravisene. Nå er det bare 25% som leser den hver dag. 
 Lite overraskende er hovedgrunnen til at vi leser avisen for å holde seg oppdatert i verden, og for å holde seg oppdatert i nærområdet. Min mening om hvorfor det er slik, er fordi underholdningen skjer på data, og nesten alle som har svart på undersøkelsen lærer ved lærere de har på skolen. Vi bor på et lite sted, noe som kan vises ved at så mange vil holde seg oppdatert i nærområdet. 
 Det er ikke noen som går på kino flere ganger i uken. Dette kan blant annet ha noe med prisen på kinobillettene å gjøre, eller på for lite tid (kan ha noe med prioriteringer å gjøre) på fritiden. 


Alle sender meldinger. Mange sender 1-5, men mange sender også over 15 meldinger. Jeg tror dette kan ha noe med at meldinger har blitt en mer praktisk metode å bruke, i stedet for å ringe. Grunnen til det er fordi man kan sende en melding når som helst. F.eks i friminuttet på skolen, da man går til bussen, eller før man legger seg. Dette er lettere, og kjappere, enn å ha en hel samtale med noen.


Undersøkelsen vår kan du finne her: http://mediejuliee.blogspot.com/2011/09/underskelse.html
Snakkes
Julie

1 kommentar:

  1. Et solid sammendrag. Her har dere funnet ut mye spennende. Du får komme tilbake til klassen og fortelle mer om Rockmelt og frostwire.
    Bruk grotesk skrift i stedet for serifskrift som du bruker her. Arial eller Verdana gir bedre lesbarhet.

    SvarSlett